DE BADOSTÁIN A BERLIN ORIENTAL

Historia y compromiso de las hermanas Úriz

'Història i compromís del es germanes Úriz' del 12 de novembre al 26 de febrer de 2017 al MUME

Exposició del 12 de novembre de 2016 al 26 de febrer de 2017.

L’exposició se centra en la trajectòria vital i professional de dues dones exemplars. D’origen navarrès, pioneres de la renovació pedagògica i lluitadores pels drets de les dones i els infants, les germanes Úriz exerciren com a professores a les Escoles de Magisteri de Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona durant bona part del primer terç del segle XX, abans d’emprendre el camí d’un exili sense retorn.

La realització de l’exposició ha estat a càrrec de l’Ajuntament del Valle d’Egües (Navarra) amb la col·laboració de la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, L’Associació d’Amics del MUME i el Consell comarcal de l’Alt Empordà.

 

A l’acte d’inauguració de l’exposició hi assistiran l’alcaldessa de la Jonquera i presidenta del Consorci del MUME, Sònia Martínez, l’alcalde de l’Ajuntament del Valle d’Egüés, Alfonso Etxebarria Goñi, i la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia. Salomó Marquès, catedràtic emèrit d’Història de l’Educació de la Universitat de Girona, presentarà l’exposició.

 

Entrada lliure

Horaris: de dimarts a dissabte de 10h a 18h; Diumenges i festius de 10 a 14h

Dilluns tancat

 

Activitat complementària:

Dimecres, 16 de novembre, a les 12h

Projecció del documental “Palabras de mamita”, realitzat per Natàlia Carbonell, Carla Farrerós, Robert Molina i Miriam Seguí. El documental relata la biografia de Joana Colom, una mestra nascuda a Garrigàs (Alt Empordà ),l’any 1899, que es va exiliar a la Unió Soviètica després de la Guerra Civil.